thomastrip.blogg.se

Livet för en zebra

Publicerad 2012-10-29 11:38:28 i

När vi i fredags panikslagna upptäckte att festen blivit inbjudna till innebar halloweenutklädnad fick vi i sista sekund springa till närmsta affär och leta inspiration. Tiden va knapp, och pengarna få. En avklippt alldeles för dyr scarf förvandlade oss till två zebror. Trots vår extremt dåliga utklädnad, festade vi galet på partybåten och avslutade på ett färgparty i stan. Färgning av både kläder och hår ingick. Man tackar för de rosa slingorna.
Idag har vi ätit extremt oförklarligt jävligt goda våfflor. Bilden får tala för sig själv.
// Hanna och Sanna

Bondi beach

Publicerad 2012-10-25 13:15:19 i

Värmen är tillbaka och vi drog oss idag därför mot stranden. Vältränade surfarkroppar, yoghurt med bär och spindelattack bjöds. Kvällens mat blev en nytappning av Taco, tacris. Ännu en bra dag i paradiset. Hejs
// Hanna och Sanna

Födelsedag

Publicerad 2012-10-24 13:14:28 i

Min 19årsdag kunde inte ha blivit bättre. Blev bjuden på lyxfika i newtown. Åt världens godaste pizza i darling harbour. Dansade hela kvällen på trademark och avslutade natten med efterfest under stjärnklar himmel på Bondi beach. Stort tack till världens bästa vän som gjorde min dag helt perfekt! /Hanna

Blue Mountains

Publicerad 2012-10-24 08:37:00 i Allmänt,

 

 I en buss bestående av 99 % pensionärer åkte vi i tidigt i måndags morgon till Blue Mountains. På vår väg dit stannade vi till på ett litet zoo där vi fick se många av Australiens speciella djur.

Bussen gungade vidare med sprakande julmusik i högtalarna och pensionärerna stämde i och ännu en gång blev vi förundrade över hur tidigt australiensarna förbereder sig inför jul. (i butiker kan man redan köpa julgodis och pynt)

Nästa stopp var Leura, en liten stad i blue mountains, där vi en en chokladbutik köpte oss vårt livs godaste chokladbit.

Väl framme i Blue Mountains blev vi informerade om att vi var de enda i sällskapet som inte hade några ”liftar” bokade. Man kunde nämligen se Blue Mountains från olika slags järnvägar och carbinliftar. Vi fick alltså välja på att antingen betala ytterligare, vilket vi inte hade råd med, eller att gå 2000 trappsteg genom regnskogen på ett mer äventyrligt sätt.

På vår väg ner för trapporna möttes vi av svettiga militärer som trevligt önskade oss ”Good luck” när de förstod att även vi skulle vandra trapporna upp.

2000 trappsteg senare var vi totalt utmattade men stumma av förtjusning. Blue mountains utsikt går inte att beskriva i ord.

IKEA

Publicerad 2012-10-21 10:01:59 i

Avsmaken för bönor och ris växer i takt med saknaden av svensk husmanskost. Vi begav oss därför en söndag som denna till IKEA. Köttbullar, potatismos och lingon satt fint i kistan.

De börjar växa te se

Publicerad 2012-10-20 08:42:10 i

Att vi glömde rakhyveln hemma börjar nu sätta sina spår. Trots detta tog vi oss, efter en dag i Darling Harbour, ut och gjorde Sydney osäkert.
Det känns skönt att vi nu har planerat de kommande månaderna. Om två veckor drar vi till Byron Bay. Där hoppas vi på att finna två killar som av en ren slump råkar vara surflärare och mer än gärna ställer upp på gratislektioner.
Vi har även hunnit med att boka in en tripp till blue mountains, på måndag bär det av.
Bilder kommer, försök att hålla er lugna tills dess.
Varje dag vinner vi nya erfarenheter och att man kan komma från Chadia, heta Rase och vara så äcklig som hostel-Ronny är var något vi inte visste.
Idag väntas utgång igen om vi orkar kliva upp ur våra egna spyor.

Haha, skoja
// Sanna och Hanna

Lever rocklivet i the Rocks

Publicerad 2012-10-18 09:34:25 i

The rocks bjöd på fin utsikt, vackra byggnader och resturanger som kändes så exklusiva att vi inte ens vågade titta på menyn. Vi besökte ett konstmuseum i ett försök att vara lite extra kulturella och njöt av den finaste utsikten vi båda någonsin sett. Det kändes som att vi såg hela sydney från där vi stod. Innan utgång lyxade vi till det med köttfärssås med rivna morötter och kom fram till att de va det godaste vi ätit sen vi lämnade Sverige. Sorgligt men sant. Hat bra!
// Hanna och Sanna

Sitt pa mitt ansikte

Publicerad 2012-10-16 13:12:01 i

Hostelfolket är inte bara fräsha, de kan svenska också. Idag pratade vi med en kille som kunde säga både "sitt på mitt ansikte" och "vill du mysa". Även om inte vi nappade på erbjudandena så kan de säkert vara användbara fraser.
De två senaste dagarna har bestått av njutning på Bondi Beach. 30 grader och strålande sol är inget vi klagar på!
På dessa två dagar har vi även hunnit med att byta hostel men genast bestämt oss för att flytta tillbaka. Plötsligt känns westend backpackers som ett lyxhotell! Men trots detta glömmer vi aldrig att göra vår regelbundna spindelkoll få lakarna skakas om ordentligt.
Dessvärre innebar flyttningen lite mer ansträngning än väntat då lyxhotellets hiss var trasig. Detta resulterade i att vi fick släpa våra 20 kilos väskor nio våningar. (veckans träningspass är avklarat)
Lite tvätt har även hunnits med och ännu en gång, "man tager vad man haver".
// sanna och hanna

En bra Fredag

Publicerad 2012-10-13 09:35:00 i Allmänt,

Trots regnet begav vi oss igår till Operahuset. Det var en riktigt häftig och stor byggnad som hade mycket att erbjudna och vi två blev genast sugna på att se någon föreställning. Operahuset har utsikt åt alla håll och bara ett stenkast bort låg Harbour bridge.
Efter att vi hade turistat färdigt och även fått i oss ett typiskt australienskt bananbröd var vi nöjda och började förbereda oss för kvällens bravader.
Vid fyratiden började hostelköket gunga men vi valde att börja aningen senare. Gratis vin samt ost (tärnad gouda-ost) och kex bjöds på hostelet.
Vi drog från bar till bar i Kings cross och efter ett traditionellt donkenbesök släpade vi oss hem och möttes klockan halv sex av sopbilen som precis börjat sin morgonrunda.
Sydneys uteliv levererade!
//Hanna och Sanna
 
 

newtown

Publicerad 2012-10-11 12:36:53 i Allmänt,

Gårdagen spenderades i Newtown (Nysta) som är en lite äldre stadsdel i Sydney. Vi strosade runt bland de gamla husen från 1800-talet och njöt av att solen sken. Coola secondhand-butiker och inredningsaffärer varvades med allt för många mysiga cafeér och lunchen blev därav varsin glass. Dödande god.Det avnjöts frukt i en liten park. Fräknarna blev flera och resans första exotiska djur uppenbarade sig. En ödla.Vi blev även polers med några killar som spelade amerikansk fotboll, riktigt schyssta.Kvällen tilltog på en lugn pub och avslutades på en dragqueen/karaoke- bar, en bra kväll.


 

Man tager vad man haver

Publicerad 2012-10-09 14:47:14 i

Den inbokade lägenhetsvisningen gick väldigt bra. Den var stor och rymlig(tre rum och kök) däremot inte en ända möbel. Fastighetsägaren menade att det absolut inte var några problem att köpa dessa små detaljer. Avsaknaden av kyl och frys var tydligen inte heller något problem. Vi kände oss däremot ganska negativa till det hela, limmade fast våra mungipor i bussgolvet och återvända till vårt underbara hostel där vi sedan utökade vår vistelse. På kvällen serverades ännu en gång känguru tillsammans med hostelets gratisris. Sannas ketchupsås satte smak på det hela. Receptet för de intresserade ( ketchup, crème fresh, peppar) hostelets fem gafflar var tyvärr upptagna så gourmetmiddagen fick ätas med två knivar. Trevliga svenskar och kortspel fick avsluta kvällen. I morgon väntar nya äventyr. // Sanna och Hanna på tal om annat. Tror vi har hittat vårat nya jobb. Partyanimal.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3905043/images/2012/pic_50741b3fe087c3385a64bbf2.jpg" class="image">

förstoppning

Publicerad 2012-10-07 14:24:00 i Allmänt,

Det här med att skita på en ekande toa där det som skiljer dig och resterande i rummet är en skjutdörr i trä utan lås..
Annars har vi det bra. Chinamat i Chinatown. Parkvandring i Hyde Park. Febrlit letande efter lägenhet. Stulen creme fresh i hostelköket. Man som passsar på att rengöra sitt kön i den gemensamma diskhon medan vi äter våra kängruburgare. (ja, kängru var gott).
Nu vänts nattfika i staden som aldrig sover // Hanna & Sanna

Westend backpackers hostel, Sydney

Publicerad 2012-10-06 06:58:14 i

Nu är vi framme på vårat underbara hostel. Standaren är hög och i det gemensamma köket behöver man tydligen inte diska efter sig. Känns väldigt skönt att slippa.. Gratis dricka med ostbricka erbjuds fredagskvällar, däremot avstod vi pga jetlag. Innan varje toabesök görs en grundlig spindelkoll. Ännu har varken spindel eller orm visat sig. Hissen behöver man bara vänta på i fem minuter följt av ca sju stopp innan målet nås. Fjädrarna i sängen känns, sköna. Vår AC sticker ut ur ett perfekt utskuret hål i fönstret. Som ni förstår har vi det bra! Trots detta letar vi nu konstigt nog efter lägenhet. //Sanna och Hanna

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som kommer att blogga om vårt liv i Australien under det närmsta halvåret. Den tredje oktober tar vår, än så länge ganska oplanerade resa, vid. Följ oss på vårt stora äventyr // Sanna och Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela