thomastrip.blogg.se

Noosa

Publicerad 2012-11-30 11:37:30 i

Vi har det bra i paradiset. Ännu en gång har vi gjort misstaget att inte planera och tänka "det löser sig" så imorgon tvingas vi hostellösa åka vidare till nästa ställe. Rainbow beach utan beach blir nästa stopp sen åker vi till fraser Island. Noosa bjöd på ljummet vatten och 30 grader. Ikväll ger vi oss på goonet igen.
// Sanna och hanna

Charuschedum

Publicerad 2012-11-29 12:25:12 i

Surfers avslutades som det börjades, äpple- och kanelmuffin och kaffe på vår hemliga mysbar.
Idag fick permobilen ännu en gång rulla vidare och efter fyra timmar i vår kära greyhoundbuss steg vi svettiga ut i ett varmt Noosa. Än så länge har vi inte hunnit turista så mycket men det verkar vara ett exklusivt område med vackra omgivningar. Kanaler kantas av miljondollars hus med båtar stora som färjor utanför. Funderar på att att slå oss ner och hitta oss en varsin rik knös.
På hostelet tvingades vi ännu en gång skriva på ett kontrakt om att inte ta med alkohol på rummet. Känns knapert men vårt goon är inlåst och gömt i säkert förvar. Hade
//Sanna och Hanna

Den som spar han har

Publicerad 2012-11-26 08:14:58 i

Man blir visst ekonomisk på sånna här resor..
//Sanna och Hanna

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3905043/images/2012/pic_50b315ecddf2b31b50003859.jpg" class="image">

På ballen

Publicerad 2012-11-25 12:11:11 i

Hart bra med goon och choklad på ballen. Livet funkar. Hade
//hanna och sanna

Olof the rocker

Publicerad 2012-11-22 10:14:23 i

Trots att vi missade bussen till Surfers paradise med fyra dagar är vi nu där. Coles är hittat. Mc Donald's och starbucks lika så. Däremot handlas kaffet på 7eleven för endast 1 dollar. Det känns ännu en gång som att vi har hamnat helt rätt! Storstadskänsla möter strand, en kombination som passar oss perfekt.

Tappad och sedan avsköljd korv samt tonfisk serverades till kvällsmat. Fint!
Ps. vi är inte längre hemlösa när vi kommer tillbaka till Sydney. AMAZING!!!
// Hanna och Sanna

Bye bye Byron Bay

Publicerad 2012-11-22 08:00:36 i

På två veckor har mycket hunnits med. Strand, sol, bad och även lite strand sol och bad. Byron var underbart! Avslappnat och mysigt. Byrons enda måste sparade vi såklart till sista dagen eftersom att de andra dagarna var så fullspäckade. Men lighthouse va fint och vägen upp kantades av dödligt giftiga ormar.
//Sanna och Hanna

Varlden ar liten

Publicerad 2012-11-20 07:33:00 i Allmänt,

Man borjar fundera over varldens storlek nar man vid avnjutning av frukost upptacker att kusinen sitter tva bord bort. Samma hostel, samma stad.
/ Sanna

Main beach

Publicerad 2012-11-18 01:04:19 i

Nu var man tvungen att flytta igen, utkastad ännu en gång.
Det nya hostelet har ett utmärkt läge cirka en minut från stranden. Att man knappt kan se golvet och att de "nytvättade" lakanen har mystiska fläckar är värdsliga saker.

Coconut coconut

Publicerad 2012-11-15 09:48:43 i

Hej. Permobilen rullar vidare till ett annat hostel. Vi har märkt att nomads är ett ställe som aldrig sviker oss. Bosatta två minuter från stranden njuter vi av sol och bad och för att inte tala om cocosnötsgubben. Varje dag klingar samma underbara melodi på stranden när cocosnötsmannen cyklar förbi.
På grund av sjukdom har festen fått komma i andra hand. (Börjar nu känna abstinens).
Bruten tumme resulterade i upptäckning av bio.
Att en snickersglass eller två slinker ner varje dag är inget som rör oss i ryggen.
Efter mycket nudlar har vi idag bestämt oss för att försöka få i oss lite andra näringsämnen i kosten. 40 fiskpinnar ska snart inhandlas för 14 kr. Hade
//hanna och Sanna

Hejdå Sydney, hej Byron Bay

Publicerad 2012-11-10 01:14:44 i

Det är med stor sorg vi lämnar Sydney, men bara för en kort stund, we will be back!!!!
Ännu har inte Byron bay bjudit på drömvädret vi längtat efter. Men vi sitter i väntans tider och tittar på Harry Potter istället, filmer som några irländare snällt gav oss.
Dagens aktiviteter är följande:
-köp flipflopp
-gå på marknad
-köp armband på marknad
-festa(igen)
-dansa på bord (igen)
-äta glass (igen)
-ta en kebab på abra kebabra (igen)
-kånka väskor/åka permobil

(Igen)-repris av gårdagen.

//Sanna och Hanna

Hejhej hemlös

Publicerad 2012-11-06 12:43:04 i

Här sover man imorgon. #westend #backpackers #sänglös #kommervatröttnog
/kackerlackssoffan

Så länge du är en bra kuk

Publicerad 2012-11-05 15:24:25 i

Idag har vi sovit och ätit. Känner inre stress. Tarmvred och halsbränna är två av symptomen. Imorgon måste vi hinna till svenska kyrkan (fem min gång) för att köpa Marabou. Det är knapert med tid, men alarmet är redan satt. En kaffe har hunnits med, och utsikten va inte att klaga på. Annars har vi bara varit lite för nära på att skriva "så länge du är en bra kuk" istället för "så länge du är en bra kock" sms. Cock/cook. Puss och kram
// Sanna och hanna

Nov. 04, 2012

Publicerad 2012-11-04 07:00:16 i

Efter fem dagars festande i rad kände vi idag för en vilodag. Än så länge har det gått bra, nu ska vi bara försöka motstå drinkarna på level one som börjar blandas klockan två. Kvälla igår spenderades på ivy. Det va den coolaste club vi någonsin sett. Vi dansade under bar himmel och den som ville kunde även ta ett dopp i Polen på översta våningen. Obeskrivlig kväll. För den som har tonfisk, ris och majs hemma kan vi rekommendera att inte blanda..
// Sanna och hanna

Stulna ägg..

Publicerad 2012-11-02 01:53:46 i

Chicken satey serverades igår. Sen blev det halloweenparty. Denna gång gick vi in för det lite mer än förra och blev flapperladys. Idag har vi levt som riktiga backpackers. Köpt kaffe för en dollar, läst bok i parken och gråtit över stulen mat. Att man ska behöva skaffa lås på matväskan var oväntat.. Annars har vi nu blivit riktigt bekväma här på hostelet.. Vår första plan var att dra efter två dagar. Men här är vi visst kvar.. Vi älskar Sydney!!!!
// hanna och Sanna
(Min mobil gick sönder, så ifall någon skrivit och jag inte svarat så är det på grund av att jag har nytt nr/hanna)

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som kommer att blogga om vårt liv i Australien under det närmsta halvåret. Den tredje oktober tar vår, än så länge ganska oplanerade resa, vid. Följ oss på vårt stora äventyr // Sanna och Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela