thomastrip.blogg.se

Två små smålänningar

Publicerad 2013-02-26 04:03:40 i

Vi har införskaffat oss ett par nya vänner, ett par jämnåriga Jönköpingsbor som vi nu har plågat var och varannan kväll med våra dåliga skämt. Just nu pågår hungergames, en tävling inom matlagning på backpackervis. För tillfället leder vi stolta med ett-noll efter en serverad kycklinggryta ala Thomas. Får se hur ställningen blir efter kvällens middag som boysen står för. Levern mår bra, hejs!
// Hanna och Sanna

Canteen, canteen du är så fin

Publicerad 2013-02-26 03:50:34 i

Vårt nya torsdag-, lördag- och söndags ställe är canteen som ligger i North bondi. Nära, bra och alltid fullt av folk. Sist stannade vi kvar efter stängning på lite trevliga gratisdrinkar samt skateboardåkning. Framåt morgonkvisten lunkade vi hemåt från efterfesten och stannade på ett bageri. Bagarn var igång och hade tydligen redan hållt på i två timmar då klockan till vår förvåning slagit fem. Fick lite rabatt och köpte en brownie utan socker (lite besviken), den satt fint i kistan.

Crocodile dundee (Justin) var med oss hela kvällen. En jättesnäll australiensare som lärt oss att "surfa" och jobbar på vår nya favoritbar.

Pussar från partypinglorna som slår flipflopen i taket!
// Sanna och Hanna

Mums

Publicerad 2013-02-23 09:16:21 i

Dagens kvällsmat får en att längta hem till ICAs egna korv, som vanligtvis är en hatmåltid.
Idag har det regnat och blåst hela tiden, vi tog en lång fika på favoritcafet!
//Sanna och Hanna

Rubbes hörna

Publicerad 2013-02-22 15:24:27 i

Denna fredag har bestått av lunch på starbucks och en löptur. Det senast nämda händer dock inte allt för ofta men ibland får vi tet;) rubbe däremot körde som vanligt på daily rutin, dvs enmansfest. Ölen ställs alltid i en fin samling. Ikväll har vi myst hemma med pretty woman och kex. Hejs
// Hanna och Sanna

Livets alla drycker

Publicerad 2013-02-21 14:42:30 i

Dagarna går allt för fort här borta. Varje dag ser någorlunda lika ut. Vi börjar dagen med en skål havregrynsgröt för att sedan ta oss ner till stranden och jobba på brännan (och ibland även jobba på riktigt).
Efter det lunkar vi med solsting till vårt nya favoritcafe där vi njuter av kaffe, bananbröd och funderar över livets alla gåtor. Kommer tyvärr inte fram till så mycket och samtalet brukar tillslut ofta handla om all mat vi ska äta när vi kommer hem.

Kvällarna kan se ut på två olika sätt,
- mys med film i soffan.
- kommentarer omhur äckligt goon är (fest).

Allt som heter rutiner är sedan länge försvunnet men vi ser verkligen till att njuta våra sista veckor i paradiset!

Vill du vara min valentine?

Publicerad 2013-02-15 12:55:44 i

Det flödade romantik i luften uppe på bondikullen i torsdags. Parma (smakade salami), ost, kex, druvor, melon,"pizza" ala Thomas och kärleksfulla ord.
Det som senare skulle bli en stillsam och romantisk drink förvandlades till en dansfest. Lyckat såklart! Svettades döden i långärmat men kyldes slutligen av i regnet på vägen hem. Gjorde regndans och bara njöt, Hagge stod inne och frös.
Helt klart en lyckad Valentines day, och vi vill med detta komma ut ur garderoben och framföra att vi är ett par. Att flygplanet valde att skriva "tiamo" som betyder "jag älskar dig" på spanska, var ingen tillfällighet.
Abdullah hälsar så gott, sitter i Rubiks soffa och njuter av goon.

Blåsig söndag

Publicerad 2013-02-10 09:51:15 i

Idag har vi legat bredvid familjen tajkon och solat. Det är tydligen jätteroligt och spännande att mata fåglar även när man är 60..
Fågelattackerna uppskattades speciellt mycket utav fågelälskaren fribbe.
// Hanna och Sanna

Nästan bamsekorv

Publicerad 2013-02-09 02:07:55 i

Igårkväll tog vi oss bort till north bondi och grillade lite korv.(den smakade iallafall godare än den ser ut). Mysigt med musik, filt och trevliga svenskar.

En dag på jobbet

Publicerad 2013-02-07 14:34:42 i

Tjenixus! Kvällen igår var kanon. Det får man däremot ångra idag när jobbet kallar. Efter jobbet blev det var sin wrap för halva priset i eftermiddagssolen. Ikväll tar vi en lugn hemmakväll med köttfärssåsrester. Längtar däremot mer efter nuggetsen för endast 3 dollar som serveras på lördag.
// Hanna och Sanna

Lycka

Publicerad 2013-02-06 09:56:46 i

Svensk godis och lite kaviar. Vad mer kan man önska efter en dag fylld med surfande? Nu väntar vi gäster, två svenska tjejer som vi senare tar ut på klubben.
// Sanna och Hanna

Rubiks

Publicerad 2013-02-04 14:08:53 i

Efter några regniga dagar bestämde vi igår oss för att lyxa till det ordentligt. Vi gick till en italiensk restaurang i bondi och beställde in var sin supergod pasta. Idag har vi gått tillbaka till vårt vanliga backpackerliv och ätit Fiskpinnar och potatismos. Äts ur kastrull när hungern sätter in.
// Hanna och sanna

Regn

Publicerad 2013-02-03 04:06:22 i

Fast på Tamarama Beach, spöregn mitt på fina strandpromenaden.

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som kommer att blogga om vårt liv i Australien under det närmsta halvåret. Den tredje oktober tar vår, än så länge ganska oplanerade resa, vid. Följ oss på vårt stora äventyr // Sanna och Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela