thomastrip.blogg.se

Nattbad

Publicerad 2013-01-31 14:05:39 i

Efter den lyckade utgången i onsdags tog vi oss ett avsvalkande bad i havet. Härligt och uppfriskande!
// Hanna och Sanna

Magic Thomas

Publicerad 2013-01-27 09:49:14 i

Sen senaste inlägg har vi hunnit med att surfa, fika, ätit fruktsallad, jobbat, kollat film i regn och inte druckit goon. Men lugn bara lugn. Vi ska precis hälla upp kvällens första glas efter nu ätna Fiskpinnar. (Cooles egna) Insett att våran flatmate är alkoholist har vi också gjort och undrat varför det står maccas på mc Donald's skylt... Hejs
// Sanna och Hanna

Matsedel

Publicerad 2013-01-23 11:12:32 i

Nytt försök, låt er inspireras ännu en gång!
/Sanna och Hanna

Lägenhet

Publicerad 2013-01-23 09:04:01 i

Har äntligen fått lägenhet på längre sikt. Smedsudden vid bondifjärden, sitter där varenda vardagskväll och värmer upp med goon och lite sprit.
(Magnus uggla)
Vi trivs och har det bra, avsaknaden av en stekspade i köket börjar dock bli smått störande.
Man tycker att det borde ingå sånt när man betalar 5000 var i månaden, men icke.
Pannkakor gick tydligen att steka med slickepott också, tror däremot att vi får i oss lite bränd plast. Slickepotten har ändrat färg från vit till brun.
Ikväll blir det fest, laddar med pannkaksmos.
//Sanna och Hanna

Kackerlackan Berra

Publicerad 2013-01-20 05:13:06 i Allmänt,

an
Nu har Frida lämnat oss efter en underbar månad. Tiden gick alldeles för fort men vi hann med mycket. Vi gick på zoo, surfade, gick beachwalk och åt riktigt god mat. Frida håller säkerligen inte med. Vi trivs jättebra i lägenhten men vi vet däremot inte hur länge vi får stanna. Kan vara antingen vara två timmar eller två dagra, lite oklart. Men vi klagar inte, ska snart på den andra lägenhetsvisningen för dagen. 
Matsedeln har gjort succe ända tills igår då korvgrytan framkallade kväljningar hos oss båda. Korvgryta ala Thomas är alltiså inget att rekomendera. Ikväll blir det biff Friberg med Hagges brunsås, det ser vi fram emot. Om vi får lägenhet blir det nog även en kvällskaffe på cafet här i Bondi, men vi vågar inte hoppas för mycket än. Tristan har erbjudit soffan att sova på om det krisar. 
Goon glider ner i svaljet ibland, lite för ofta om vi ska vara ärliga. Snart är det dags att åka hem, det känns både kul och tråkigt. Skulle kunna stanna här hur länge som helst. Time flies, som man brukar säga. 
 
På jobbet märker vi hur mycket svenskar som bor här i Bondi. Ibland upptäcks detta på mindre roliga sätt. 
Scenario. Vi får syn på två killar med långt vågigt hår. Typiska surfkillar tänker vi och rusar fram.
Hanna - Nu jävlar ska vi fixa surflärare.
          - Hi guys!
Killarna- Tjenare!
......jaha dom var svenskar ja!
 
På jobbet flyger tiden fram.
Sanna - Vad är klockan?
Hanna- Tio över fyra.
Sanna- Gött, det är ju typ halv fem!
Hanna- Så kan man också tänka...
 
På jobbet uppstår lätt missförstånd när hörseln sviker.
Hanna- Where are you from?
Girl- Canada.
Hanna- Thailand, aha.
(Tjejen i fråga var otroligt vit och hade inte snea ögon)
Sanna- Did you say you are from Thailand?
Girl- (fårgande blick) no, Canada..
Sanna Hanna- Ah.. Bye.
 
 
Vi har det bra// Sanna och Hanna

Hårt liv

Publicerad 2013-01-18 10:08:40 i

Idag har vi kämpat hårt på beachen. Trampat runt i stekhet sand och snackat med sköna människor. Hoppas ni fryser där hemma. Det gör inte vi
// Hanna och Sanna

Matsedel

Publicerad 2013-01-17 03:24:02 i

Låt dig inspireras. Hör av dig för mer detaljerad beskrivning
// Hanna och Sanna

Tandlös

Publicerad 2013-01-14 02:58:09 i

Behöver ny tandborste. Bidrag sökes.
Sätt in pengar på följande kontonr : 333356782- 3339

Scones

Publicerad 2013-01-13 02:04:29 i

Har precis bakat Scones i gasugn. Förutom att dom inte svällde smakade dom prima. Regnet hänger i lufta, i väntans tider på att få komma ner. Ikväll blir det potatisgratäng och party. Bra söndag utan ångest. // Hanna och Sanna + joggarn utan träningsvärk

Flytt

Publicerad 2013-01-09 06:44:03 i

Idag flyttade vi in i en lägenhet i North Bondi. Delar på en 1.40 säng, har bestämt oss för att lägga oss på bredden pga brist på plats. Men vad gör väl det, vi har tio minuter till stranden och ett berydligt fräschare kök.
Vi har bakat chokladbollar och så fort vi får reda på hur man sätter på ugnen ska vi göra potatisgratäng.
Vi har det underbart!
/Sabba och Hanna

Hett

Publicerad 2013-01-08 11:12:57 i

Idag var det mindre behagligt att trampa sand som promogirl. 42 grader och brännande sand. Tur att man har betalt!
Frida har glassat på stranden med gänget från Hare krishna idag igen
//Sanna och Hanna

Lyxdagar

Publicerad 2013-01-08 00:49:43 i

Vissa dagar är lyxigare än andra. I söndags så startade vi dagen med en frukost ute. Göttttigt! Efter jobbet (strandliggande för vissa) satt det riktigt fint med en liten afterbeach!

Happy new year

Publicerad 2013-01-07 15:06:15 i

Hejhej! Vardagen går ut på att guida Frida runt i Sydney. Det gör oss inget då vi gärna ser alla vackra platser igen. Här om dagen var vi i the rocks och njöt av utsikten från de fina berget. När vi inte guidar jobbar vi som satar. Det är både svettigt och tufft att vara promogirl i 30 graders värme. Trampa sand i fyra timmar. Stånk och stön..
Hejs
// Hanna och Sanna

Happy new year!

Publicerad 2013-01-01 13:19:34 i

Nyår 2012 är något vi aldrig kommer glömma. Sydneys fyrverkerier imponerade på oss alla tre. Med utsikt över harbour bridge kunde vi inte haft det bättre. Även fast potatisgratängen vart lite rinnande frågade britterna om receptet. Skumpan för 15 dollar gled ner för strupen med snabb fart. Vi alla är mer än nöjda. Hejs
// Hanna och Sanna + rövknölen

Field day

Publicerad 2013-01-01 13:11:09 i

Idag var vi alla tre ganska så däsna. Vi sov till klockan ett och hasade oss då ner till stranden. Det blev inte mycket bad idag däremot. Helt plötsligt tjuter livräddningshusets högtalare väldigt högt och folk flyr vattnet snabbt som tusan! De larmade för en vithaj som hade tagit sig in för nära stranden. Det är tydligen väldigt ovanligt att de behöver sätta på larmet och det var ju lite typiskt att det hände precis idag på field day då stranden var helt fullpackad. Alla ställde sig nere vid strandkanten för att försöka få en skymt av odjuret och det var kalabalik. Helikoptrar och båtar åkte runt och det tog minst en halvtimme innan man fick bada igen.
Ikväll har vi ätit mat som passar sig en dag som denna, pizza. Turligt nog är det ju tisdag vilket betyder att en pizza kostar 35 kronor. Efter det hittade vi en chokladbutik som säljer Marabou daim. Njutning på gång!
// Sanna och Hanna

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som kommer att blogga om vårt liv i Australien under det närmsta halvåret. Den tredje oktober tar vår, än så länge ganska oplanerade resa, vid. Följ oss på vårt stora äventyr // Sanna och Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela